Gaya Rambut Pendek Lelaki 2023: Low Fade

Sempena 2023 yang bakal menjelang ini, mungkin anda mahu menggayakan (gaya rambut pendek lelaki sahaja ya, bukan perempuan) yang baru. Mungkin anda tidak ada idea? Tidak pasti sama ada sesuai untuk anda.

Jangan risau, kami akan memberi anda nasihat supaya anda boleh fikir dan pilih. Kami akan memperkenalkan kepada anda apa itu “gradient”, dan juga bentuk muka yang sesuai untuk gayakan gradient. Kami juga akan memberi anda beberapa idea gaya rambut supaya anda boleh memvisualisasikan dengan mudah. Di hujung nanti, kami akan memberikan anda teknik untuk melakukan degradasi anda secara langsung di rumah.

Walau bagaimanapun, nasihat yang boleh kami berikan kepada anda adalah: Singgahlah ke salon atau barber berdekatan: anda akan lebih yakin bahawa dengan gaya yang latest dan akan akan digayakan oleh professional dengan cekap. Adakah anda bersedia untuk mengetahui lebih lanjut? Jom kita tengok.

Apa itu gradient?

Anda tidak tahu apa itu gradient? Jangan risau, kami akan terangkan kepada anda. Gradient adalah potongan rambut lelaki yang dicukur di bahagian tengkuk dan secara beransur-ansur menjadi lebih panjang ke bahagian atas kepala.

Gaya ini sudahpun dipopularkan beberapa tahun yang lepas, mesti anda telah melihat jenis potongan ini di mana-mana, mungkin anda tidak tahu istilah atau namanya.

Berikut ialah ciri-ciri yang boleh anda lihat pada gradient rambut lelaki:

Rambut dicukur di tengkuk dan di sekeliling telinga.

Panjang rambut lebih panjang dan lebih panjang apabila anda naik ke arah bahagian atas tengkorak.

Ia juga harus diperhatikan bahawa lelaki dengan kecerunan boleh mempunyai rambut yang lebih atau kurang panjang di bahagian atas tengkorak: ia adalah di atas semua fakta bahawa rambut sangat pendek di leher dan di sekitar telinga yang menandakan kecerunan lelaki, apa sahaja. tidak kira panjang di bahagian atas kepala. Oleh itu, panjang di atas kepala bergantung pada gaya dan kesan yang anda ingin berikan kepada diri sendiri.

Ia juga penting untuk ambil perhatian bahawa kecerunan lelaki boleh dikelirukan dengan undercut, yang juga sangat bergaya. kenapa? Semata-mata kerana ia adalah jalan yang agak pendek dengan bahagian atas yang lebih panjang. Walau bagaimanapun, masih terdapat perbezaan tertentu antara kedua-dua jenis potongan rambut ini: persimpangan antara bahagian panjang dan bahagian pendek lebih lancar pada lelaki kecerunan.

Walau bagaimanapun, anda juga harus tahu bahawa tidak semua lapisan sesuai untuk semua lelaki. Sememangnya, anda benar-benar perlu mengambil kira sifat rambut anda, tetapi juga bentuk muka anda sebelum memilih lelaki kecerunan yang akan anda tanyakan kepada pendandan rambut anda.

Jangan risau, mengenai perkara terakhir ini, satu bahagian didedikasikan sepenuhnya untuknya selepas artikel ini.

Perhatikan juga bahawa lelaki kecerunan bernasib baik boleh dicapai pada semua jenis rambut, yang agak berfaedah. Anda tidak akan menyesal mempunyai rambut kerinting atau lurus, sebagai contoh. Itu berita yang cukup baik, bukan?

Pilih kecerunan lelaki anda mengikut bentuk muka anda!

Pic

Seperti yang kami dapat sebutkan di bahagian sebelumnya, anda mesti memilih lelaki kecerunan anda mengikut bentuk muka anda. Anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya? Itu bagus, berikut adalah semua penjelasan yang perlu anda ketahui:

Lelaki gradien jika anda mempunyai muka bujur

Pic

Apa yang anda perlu tahu ialah kecerunan benar-benar boleh menjadi sempurna pada jenis muka ini. kenapa? Semata-mata kerana dengan muka seperti ini, anda mampu membeli apa sahaja. Walau bagaimanapun, untuk kecerunan anda menjadi sempurna, elakkan menandakan terlalu banyak perbezaan panjang antara sisi dan bahagian atas kepala. Sememangnya, persempadanan yang terlalu ditanda boleh memanjangkan lagi wajah anda, yang akan mewujudkan ketidakseimbangan.

Lelaki gradien jika anda mempunyai muka bulat

Pic

Sekali lagi, kecerunan adalah sesuai untuk jenis muka ini. Memang, rambut yang lebih pendek di sisi dan lebih panjang di bahagian atas kepala akan memanjangkan muka anda untuk mengimbangi bentuk bulatnya.

Di samping itu, anda dengan sempurna mampu mempunyai sedikit kelantangan di kepala, tidak seperti lelaki dengan muka bujur. Jika anda benar-benar mahukan pemaparan yang harmoni, kami amat mengesyorkan kecerunan yang terlalu pendek di bahagian tepi. Di samping itu, kecerunan benar-benar merupakan alternatif yang berkesan kepada undercut.

Lelaki kecerunan jika anda mempunyai muka persegi

Pic

Anda boleh membuat kecerunan lelaki dengan muka persegi dengan sempurna. Perhatikan juga bahawa, seperti muka bulat, anda mampu untuk mempunyai panjang dan kelantangan di bahagian atas kepala untuk memanjangkan muka anda untuk mencipta lebih keseimbangan berbanding bentuk segi empat sama. Jika anda menyimpan rambut sangat pendek di atas, risikonya ialah hasilnya akan kelihatan sangat “tentera”.

Lelaki kecerunan jika anda mempunyai muka segi empat tepat

Pic

Bagi muka bujur, kecerunan lelaki akan sesuai dengan anda dengan sempurna dengan syarat anda tidak mempunyai perbezaan panjang yang terlalu besar antara sisi dan bahagian atas kepala supaya tidak memanjangkan lagi muka anda.

Lelaki gradien jika anda mempunyai muka yang memanjang

Pic

Dalam kes ini, kami juga akan memilih kecerunan yang agak panjang pada jenis muka ini. Elakkan bercukur terlalu pendek di bahagian tepi dan belakang kepala kerana ini akan memanjangkan lagi muka anda.

Pastikan panjang yang mencukupi supaya kami tidak meneka kulit tengkorak anda di leher dan tepi.

Kecerunan lelaki jika anda mempunyai muka segi tiga

Pic

Untuk bentuk muka ini kami mengesyorkan perkara yang sama seperti dengan muka yang memanjang: elakkan mencukur leher dan sisi terlalu pendek untuk mengekalkan keseimbangan yang baik.

Seperti yang anda lihat, bentuk muka adalah sangat penting dalam hal bagaimana anda boleh menarik perhatian lelaki yang pudar. Bergantung pada bentuk muka anda, anda mampu untuk mempunyai lebih kurang panjang di sisi dan bahagian atas kepala dan lebih kurang menandakan perbezaan panjang.

¬¬¬¬¬_____

Apakah jenis kecerunan yang wujud?

Seperti yang anda duga, terdapat pelbagai gaya lapisan lelaki, terutamanya bergantung pada panjang berbeza yang anda suka. Kesemua gradien lelaki ini berbeza dan unik tetapi tetap perlu mengambil kira bentuk muka seperti yang kita lihat sebelum ini.

Berikut adalah beberapa penjelasan yang semestinya memberitahu anda lebih lanjut:

Kecerunan rendah

Pic

Dia sangat bergaya. Pudar rendah sepatutnya mempunyai pudar dekat dengan telinga di bahagian tepi dan lebih rendah daripada bahagian atas telinga di belakang kepala. Adalah sangat penting untuk diperhatikan bahawa ini adalah pudar yang sempurna untuk lelaki dengan rambut tebal.

Kecerunan atas

Pic

Yang terakhir ini juga sangat popular. Di sini pudar bermula jauh di atas telinga pada kedua-dua belah dan belakang kepala. Walau bagaimanapun, ia tidak semestinya sesuai untuk semua bentuk muka kerana secara amnya, ia memerlukan sedikit jisim rambut di bahagian atas tengkorak. Elakkan kecerunan ini jika anda mempunyai muka yang memanjang. Perhatikan juga bahawa ia adalah sejenis kecerunan yang mempunyai hasil yang lebih muda. Ia adalah kecerunan yang oleh itu lebih menyesuaikan diri dengan muka persegi, bulat dan bujur.

Kecerunan tengah

Pic

Ia terletak di tengah-tengah seperti yang mungkin ditunjukkan oleh namanya. Pudar itu bermula pada paras telinga di sisi dan di belakang kepala. Ia kurang agresif daripada kecerunan lain yang boleh dilihat pada lelaki kerana persempadanan semula lebih beransur-ansur. Di samping itu, ia sangat bergaya dan memberikan daya tarikan sebenar kepada gaya rambut. Ia juga merupakan kecerunan yang sangat dihargai oleh lelaki yang mahukan kecerunan sebenar tanpa penurunan harga sebagai agresif seperti kecerunan tinggi; ia membentangkan medium gembira yang seimbang sempurna.

Kecerunan pendek

Pic

Ini hanyalah pudar di mana rambut sangat pendek di sisi, tetapi juga agak pendek di bahagian atas kepala. Tidak seperti lapisan lelaki sebelum ini di mana rambut di atas kepala boleh menjadi agak panjang, di sini ia lebih pendek. Ambil perhatian juga bahawa adalah sangat mungkin untuk mencampurkan yang terakhir dengan kecerunan tinggi, pertengahan atau rendah bergantung pada tempat anda mahu pudar bermula. Akhir sekali, sedar bahawa lapisan pendek mesti dikekalkan dengan sempurna jika anda mahu gaya rambut anda kekal seimbang: oleh itu anda perlu pergi ke pendandan rambut dengan lebih kerap untuk mengekalkan rambut anda yang sangat pendek di atas.

Kecerunan panjang

Pic

Seperti namanya, ia adalah kemerosotan lelaki yang mana rambut di bahagian atas kepala lebih panjang. Ia mempunyai kelebihan, kerana yang terakhir memerlukan penyelenggaraan yang lebih sedikit daripada kecerunan yang telah kita lihat sebentar tadi: sememangnya, walaupun rambut anda tumbuh semula, ia tidak akan memecahkan keseimbangan umum potongan anda.

Seperti yang anda boleh perhatikan, terdapat banyak kecerunan yang berbeza. Dengan senarai yang kami tawarkan kepada anda, anda semestinya akan menemui rupa yang anda ingin tanyakan kepada pendandan rambut anda.

Apakah gaya rambut yang berbeza untuk dilakukan dengan kecerunan lelaki?

Anda mempunyai kecerunan lelaki, tetapi anda tidak tahu gaya rambut apa yang perlu dilakukan? Jangan panik, kami akan memberi anda beberapa idea yang pasti akan membantu anda:

The Pompadour: ia adalah gaya rambut yang kembali menjadi fesyen sejak kebelakangan ini. Walau bagaimanapun, untuk dapat mencapai yang terakhir, anda benar-benar perlu mempunyai beberapa bahan di bahagian atas kepala. Hanya letakkan rambut anda ke belakang dan gayakan dengan lilin.

Pic

Kuiff tidak berstruktur: ia hanya perlu menaikkan sedikit kunci hadapan untuk memberikan kesan kusut yang sangat bagus kepada keseluruhan gaya rambut. Sekali lagi, anda perlu mempunyai mousse atau lilin penggayaan untuk memegangnya.

Pic

Perpisahan di sebelah: ramai lelaki telah memilih penyelesaian yang sangat bergaya ini dan sangat sesuai dengan kecerunan. Sesungguhnya, anda hanya perlu membuat perpisahan kecil di sebelah dan meletakkan semua rambut anda atau hampir di sebelah yang lain. Praktikal dan berkesan sebagai gaya rambut untuk hasil yang bergaya!

Pic

Sudah tentu, ini adalah senarai yang tidak lengkap. Anda boleh menemui banyak gaya rambut lain untuk dilakukan dengan pudar. Jangan teragak-agak untuk meminta nasihat pendandan rambut anda, yang juga akan dapat membimbing anda.

Pergi terus ke pendandan rambut untuk membuat lelakinya yang hina

Adakah anda takut tidak berjaya membuat kecerunan anda? Tidak pasti bagaimana untuk melakukannya? Jangan panik, sentiasa mungkin untuk menghubungi pendandan rambut yang baik yang akan dapat menyedarinya tetapi juga menasihati anda.

Sememangnya, yang kedua mengetahui teknik dan alat untuk membuat kecerunan yang sempurna dan mengetahui kecerunan mana yang sesuai dengan bentuk muka yang mana. Yang terakhir juga boleh memberi anda nasihat tentang cara menggayakan kecerunan anda, yang tidak boleh diabaikan

Leave a Reply

Your email address will not be published.